Урок-реквієм «Чорнобильська катастрофа»

Щорічно 26 квітня людство вшановує пам’ять всіх жертв Чорнобильської катастрофи та  висловлює вдячність ліквідаторам наслідків аварії.

Вже 38 років минуло з моменту трагедії на ЧАЕС. Ця світова біда  стала однією з найстрашніших у всій історії ядерної енергетики, призвела до втрати сотень життів та серйозного пошкодження навколишнього середовища.

Саме 26 квітня 2024 року у Броварському ліцеї №11 для учнів 5-9 класів було проведено урок-реквієм «Чорнобильська катастрофа». Після  перегляду короткого документального фільму про події, що сталися у 1986 році, а також про їх наслідки, вихованці рою «Козацька слава» читали вірші про цю трагедію та запалили свічки пам’яті. Також учні почули розповідь про трьох героїв України: Олексія Ананенка, Бориса Баранова та Валерія Беспалова. Вони були трьома добровольцями, які через кілька днів після вибуху спустилися у басейн-барботер та спустошили його. Таким чином три інженери запобігли паровому вибуху, чим врятували світ від ще більшої катастрофи. На завершення усі присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих внаслідок цієї трагедії.

Розуміння і пам’ять про Чорнобильську катастрофу є важливими для запобігання подібним трагедіям у майбутньому.

 

Олена Ромашко, педагог-організатор

Архів2024: 

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

 

СОЦІАЛЬНІ МЕРЕЖІ

 

 

Вхід