Тиждень психології - 2024

23 квітня 2024 року психологи відзначали своє професійне свято – Всеукраїнський день психолога. Саме тому тиждень психології у Броварському ліцеї № 11 припав на період з 22 по 26 квітня 2024 року. До роботи були залучені практичні психологи, соціальний педагог, учні різних вікових категорій.

Предметний тиждень із психології організовується з метою збереження психічного здоров‘я усіх учасників освітнього процесу, розширення і поглиблення знань учнів з цієї науки, збагачення знань про власний внутрішній світ та внутрішній світ інших людей, розкриття творчого потенціалу школярів та створення позитивного емоційного настрою.

Під час тижня психології серед учнів 1-4-х класів практичний психолог Ганна Андрющенко провела гру на тему «Правда чи міф», під час якої учні читали твердження про роботу представників психологічної служби, розмірковували над тим, чи дане твердження є правдиве чи ні. Також було проведено гру на тему «Станція мудрих порад», де діти мали проявити свою кмітливість і скласти із частинок мотиваційні твердження. Також для учнів 4-х класів було цікаво познайомитися із практичним психологом Іванною Шкурай, яка буде працювати із ними з вересня у середній школі. Діти поспілкувалися з психологом щодо змін, які відбудуться у шкільному житті при переході у п’ятий клас. Вони активно ставили психологу запитання та отримали багато цікавої інформації.

Учні 5-9-х класів з практичним психологом Іванною Шкурай зробили «Дерево гарного настрою», де поділилися думками про свій настрій та як його можна покращити. Також дітей зацікавила інформація з кольоротерапії. Практичний психолог розповіла дітям про кольорові тести, про характеристику деяких кольорів та їх вплив на нашу психіку. Додатково ознайомилися з інформацією, як можна контролювати власні емоції за допомогою кольорової гами.

Соціальний педагог Тетяна Кучерява провела низку виховних годин на тему «Критичне мислення» з метою розвитку здатності обмірковано та  зважено  приймати  рішення, виховувати  самостійність  та  врівноваженість.

Здобувачі освіти розглянули, які існують види рішень, ознайомилися з чинниками, що впливають на їх прийняття. Учні дізналися, які рішення є важливими для нашого здоров‘я (корисні звички, додержання правил поведінки, уміння керувати емоціями, доброзичливе спілкування тощо).

Додатково учні основної школи отримали буклети з інформацією та контактами каналів психологічної підтримки дітей та підлітків, куди вони можуть звернутися за допомогою в разі потреби.

Для педагогічного колективу ліцею були підготовлені роздруківки з ресурсного календаря, в якому можна знайти способи збереження ментального здоров’я. Нагадаємо, що цей календар, автором якого є Світлана Ройз, також буде корисним і для батьківського колективу. Ознайомитися та завантажити його можна за наступним посиланням: https://nus.org.ua/wp-content/uploads/2020/11/2minutes_full3_HIQuality.pdf.

Бажаємо усім гарного настрою та здоров‘я!

 

Психологічна служба

Архів2024: 

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

 

СОЦІАЛЬНІ МЕРЕЖІ

 

 

Вхід